•  Inför bokning

Läs igenom denna sida där du hittar den viktigaste informationen inför bokning av fotografering.

 

VAR SKER FOTOGRAFERINGEN?

Jag fotograferar gärna utomhus, hemma hos er eller på annan plats som vi bestämmer tillsammans.
Har du tips på någon bra plats som passar för dina önskemål så berätta dem gärna.

VARFÖR FOTOGRAFERAR DU INTE BARN UNDER 5 ÅR?

Jag erkänner villigt att jag inte är den bästa fotografen i alla genrer, och det finns andra fotografer som gör detta så mycket bättre än mig och jag tipsar gärna om kollegor som kommer att skapa magi för just dina små älsklingar.

HUR SKA JAG KLÄ MIG?

Det är ofta en fråga jag får. Tänk på att ha kläder som representerar dig eller den person som ska bli fotograferad. Är det syskon eller familj som ska förevigas så försök att inte ha alltför starka färger och olika mönster på era kläder. Om vi ska vara utomhus på en åker, skog eller liknande så är det bra att ha gummistövlar eller liknande tillhands.

HUR GÅR DET TILL EFTER FOTOGRAFERINGEN?

Jag gör ett urval och redigerar beställt antal bilder. Fotografierna levereras enligt önskemål inom 6-8 veckor efter att beställning lagts. Om det är mer brådskande så meddela mig det vid bokning. Vid högsäsong kan det ta eventuellt lite längre tid, men då meddelar jag dig i god tid. Efter överenskommelse kan urvalet ske av dig som kund, dock är det vanligast att jag gör urvalet.

ANVÄNDNING AV BILDERNA?

Ni får använda bilderna fritt på Internet eller i utskrift. Vill ni lägga ut bilderna på Internet vill jag att ”Fotograf: Ulrica Hållén” anges i samband med publicering. Inga egna filter, beskärning eller annan redigering får appliceras på bilden innan publicering.

HUR ANVÄNDER DU BILDERNA?

Om inget annat är överenskommet så kan era bilder komma att användas på min hemsida, i min blogg, på min Facebooksida samt Instagram.

BETALNING?

25% av kostnaden betalas inom 10 dagar efter bokning för att reservera ert datum. Resten av kostnaden för fotograferingen ska vara inbetalt senast 14 dagar innan fotograferingen äger rum! Eventuella tillägg och extra tid som tillkommit utanför bokad tid faktureras i efterskott. Vid avbokning betalas bokningsavgiften ej tillbaka. Vid avbokning senare än 14 dagar innan fotograferingen så faktureras hela kostnaden.

HUR GÅR BOKNINGEN TILL?

Efter att vi har diskuterat fram villkoren via mejl, telefon eller ett bokningsmöte så skickas ett skriftligt avtal till dig med allt vi kommit överens om. Detta returneras signerat till mig. I samband med avtalet finns även två fakturor bifogat, en för bokningsavgift och en för resterande belopp. När bokningsavgiften är betald samt avtal kommit mig tillhanda reserveras ert datum.

Alla priser på sidan är inklusive moms.
Företaget innehar F-skattesedel.

Leave a reply